Home > Blog > Breng meer licht in huis met onze lichtstraten en verandadaken
luiken

Breng meer licht in huis met onze lichtstraten en verandadaken

  • 8/07/2024

Het concept van veranda’s heeft een ware gelaatsverandering ondergaan – van ooit louter functionele seizoensruimtes tot nu toegevoegde leefruimtes die comfort en stijl bieden in alle seizoenen. Voor degenen die graag de natuur in huis halen zonder de gemakken van binnenzitten te verliezen, vormt een veranda de perfecte brug.

 

Veranda’s zijn niet langer de kille of oververhitte ruimtes van weleer; ze zijn geëvolueerd tot volwaardige leefruimtes die het hele jaar door comfort en plezier bieden. Voor de tuinliefhebbers onder ons biedt een veranda de unieke kans om het buitengevoel naar binnen te trekken, zonder in te leveren op het comfort van binnen wonen.

Bij Timmerman zetten we dit concept graag in de schijnwerpers. Wist je dat wij, naast onze traditionele diensten in ramen en deuren, ook gespecialiseerd zijn in het plaatsen van veranda’s en verandadaken? Iets waar we graag eens extra aandacht aan besteden.

Maar ook lichtstraten in een aanbouw bijvoorbeeld, is een element dat extra licht creëert en waar we een toegevoegde waarde bij kunnen bieden.

 

Ontdek de charme van een verandadak

Onze verandadaken en lichtstraten, vervaardigd uit hoogwaardig aluminium voor maximale sterkte en lange levensduur, bieden een elegante aanvulling op jouw huis. Deze constructies creëren een vloeiende overgang van jouw interieur naar de tuin of de lucht, met natuurlijk licht als centraal element.
De vermenging van binnen- en buitenruimtes verhoogt niet alleen de lichtinval en ruimtelijkheid van jouw huis, maar introduceert ook een esthetische en functionele verbetering. De keuzevrijheid in materialen, zoals glas of polycarbonaat, maakt maatwerk mogelijk om aan jouw specifieke wensen en budget te voldoen.

Thermisch comfort en akoestische isolatie

De veranda’s en lichtstraten van Timmerman blinken uit op vlak van thermische en akoestische isolatie. Dankzij de technologische vooruitgang in zowel het glas als de profielen, hebben moderne veranda’s het probleem van oververhitting in de zomer en koude in de winter succesvol overwonnen. Jouw verandadak is niet langer enkel een visueel genot; het is ook een bron van comfort en efficiëntie.

 

Aliver aluminium verandadaksysteem

Met het Aliver-systeem bieden wij een verandadak met thermische onderbreking dat aan alle eisen voldoet. Of je nu kiest voor PVC of aluminium voor de onderbouw (de verticale elementen van uw veranda), het dak wordt altijd uitgevoerd in aluminium. Dit zorgt voor een uniforme look die aansluit bij het resterende schrijnwerk van uw woning. Dus hier is een combinatie van PVC voor de onderbouw en aluminium voor het dak perfect mogelijk.

Zonwerend glas voor optimaal genot

Hoewel extra licht binnenhalen veel voordelen heeft, kan dit in de zomer ook leiden tot ongewenste warmte. Maar dit kan door Timmerman opgelost worden door jouw veranda te voorzien van zonwerende beglazing of screens die warmte buiten houden zonder in te boeten op licht.

 

Eindeloze mogelijkheden

Of je nu een liefhebber bent van een minimalistische moderne stijl of de voorkeur geeft aan een klassieke of landelijke look, veranda’s en verandadaken bieden een verscheidenheid aan personalisatie-opties. Van kleur tot stijl en van de uitvoering tot de keuze van beglazing, je kunt jouw nieuwe leefruimte naadloos laten aansluiten bij je bestaande woning en persoonlijke smaak.

Ontdek al deze mogelijkheden in onze showroom

Een veranda is meer dan een investering in je woning; het is een investering in jouw levenskwaliteit. Het biedt een plek voor ontspanning, een extra sociale ruimte en een kans om nog meer van jouw tuin te genieten, zelfs als het weer niet meezit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Neem contact op met Timmerman en laat ons samen kijken naar een oplossing die precies past bij jouw wensen en behoeften.