Home > Over ons

Over ons

Timmerman: vakmanschap vanaf het prille begin

Historie

Het verhaal van Timmerman begint in 1947. Alfons en René, vader en zoon Timmerman, startten voor het eerst met een bedrijf waar initieel houten rolluiken werden verkocht. Alfons was schrijnwerker van opleiding en had dus al wat kennis en expertise vergaard. Ze sloegen de handen in elkaar en begonnen samen de typische houten rolluiken te produceren. Het bedrijf Timmerman was geboren.

Timmerman begon als toeleverancier van rolluiken aan de bouwsector, maar dat evolueerde al snel tot een uitbreiding van het assortiment. In 1965 was Timmerman één van de eerste bedrijven in België die startte met de verkoop van rolluiken in pvc. Wanneer de vraag naar rolluiken afnam bleef Timmerman innoveren en begonnen ze met de productie van pvc en aluminium ramen. Hierin was Timmerman zeer succesvol en ze groeiden uit tot één van de grote spelers op de markt.

Ondertussen heeft Timmerman al meer dan 75 jaar vakkennis op de teller. Door al die jaren heen hebben professionalisme en consistentie steeds centraal gestaan. En dat is nog steeds een van hun grootste succesfactoren. Kwaliteit troef!

Timmerman is als producent op en top Belgisch waarbij kwaliteit en duurzaamheid telkens opnieuw primeren. Het A tot Z van Timmerman begint bij uw keuze en eindigt pas na de opvolging en nazorg. Kortom, u vindt alles op één adres.

 

  • 1947 Start als leverancier van houten rolluiken.
  • 1965 Leverancier van PVC rolluiken.
  • 1971 Eigen extrusie van PVC rolluiklamellen.
  • 1975 Productie van PVC ramen.
  • 1980 Productie van ALU ramen.
  • 1997 Timmerman viert 50-jarig bestaan.
  • 2017 Timmerman bestaat 70 jaar.
  • 2022 Timmerman viert 75-jarig bestaan.

Kwaliteit

Leveren van ramen en deuren is dé missie die Timmerman keer op keer opnieuw tot een goed einde brengt. Een totaalpakket waarbij duurzaamheid een belangrijke troef is, want de producten van Timmerman gaan een leven lang mee. Hoogstaande kwaliteit wordt te allen tijde hoog in het vaandel gedragen.

Alle buitenschrijnwerk wordt door Timmerman zelf geproduceerd, in eigen land. Bovendien wordt onze productie beoordeeld door diverse externe keuringsorganismen.

Onze werkwijze

Timmerman is als producent op en top Belgisch waarbij kwaliteit en duurzaamheid telkens opnieuw primeren. Om een degelijke plaatsing te garanderen, werken wij samen met schrijnwerkers die een jarenlange ervaring hebben bij het plaatsen van buitenschrijnwerk.

Duurzame partners

Wij bij Firma Timmerman kiezen er enerzijds zelf voor om een steentje bij te dragen aan het milieu en verkiezen anderzijds om samen te werken met duurzame partners. Zo beschikken we over een eigen recyclagepark met een uitgebreide materiaalscheiding. Daarbij worden meestal glas-, aluminium, -pvc, en rubberbestanddelen uitgesorteerd en eveneens voor recycling afgevoerd. Daarnaast koos Timmerman ervoor om samen te werken met duurzame partners.

Advies nodig?
Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.
IK KRIJG GRAAG ADVIES
timmerman