Home > Blog > Aluminium ramen en deuren voor een optimale veiligheid
luiken

Aluminium ramen en deuren voor een optimale veiligheid

  • 23/02/2023

Iedereen wil zich veilig voelen in zijn of haar eigen huis. Helaas is dat nooit helemaal vanzelfsprekend. In moeilijke tijden liggen dieven nog meer dan anders op de loer. Dus wil je zeker zijn dat die zoveel mogelijk ontmoedigd worden om in je huis te komen. Bij Timmerman geven we steeds de hoogste prioriteit aan de veiligheid van je woning. Onze aluminium deuren en ramen voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen en maken jouw woning extra veilig. Laat ons even uitleggen hoe dat komt.

Aluminium deuren en ramen houden dieven buiten

De aluminium deuren van Timmerman helpen inbrekers buiten houden. Aluminium is eerst en vooral door zijn stevigheid uitstekend bestand tegen inbraakpogingen. Dankzij de stevigheid van dit materiaal zijn dit type deuren moeilijk te forceren. Aangezien inbraken zeer dikwijls via de voordeur gebeuren, let je er ook best op dat je voordeur extra beveiligd is.

Onze deuren zijn standaard afgewerkt met een cilinder. Indien je hierbovenop graag extra beveiliging wenst, raden we een veiligheidscilinder van BKS (met certificaat) aan. Die zijn voorzien van een stevige stalen kern. De deuren van Timmerman zijn steeds voorzien van een 3-puntslot met een haak aan de boven- en onderkant. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook elektrische slotplaten of motorische sloten verkrijgen, waardoor je eenvoudig een parlofoon kan aansturen of je deur automatisch kan vergrendelen.

 

Het kleinere risico op woninginbraken geldt ook voor onze aluminium ramen. Dankzij het standaard inbraakwerend beslag voldoen de ramen van Timmerman aan de strengste veiligheidseisen. Niet enkel aluminium deuren, maar ook aluminium ramen houden de dieven dus buiten.

Veiligheidsbeglazing

Daarnaast biedt ook het glas waarmee we werken extra veiligheid. Het glas van onze partner AGC Glass Europe zorgt voor inbraakvertraging, mede omdat alle glas dat onder de 90 cm komt – zowel op het gelijkvloers als op de verdieping – standaard 1 zijde gelaagd is. Deze veiligheidsbeglazing verhoogt dus de veiligheid van je woning.

Een bijkomend veiligheidsaspect houdt in dit type glas zo is opgebouwd dat er een speciale PVB-folie tussen de twee glasbladen zit. Bij glasbreuk blijven de meeste scherven aan de PVB-folie hangen. De beglazing blijft dan ook op zijn plaats. Daarmee kunnen verwondingen voorkomen worden, alsook het doorvallen van personen.

We hechten veel belang aan de veiligheid van woningen. Wil je investeren in extra veiligheid, raden we je zeker aan om te kiezen voor aluminium als metaalsoort voor jouw ramen en deuren. Want bij Timmerman zijn we ervan overtuigd dat aluminium een uiterst veilig materiaal is voor de ramen en deuren van de toekomst.