Home > Blog > Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe garagepoort?
luiken

Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe garagepoort?

  • 24/08/2023

Je bent je huis aan het (ver)bouwen en gaat een garagepoort plaatsen? Wie zoiets voor het eerst doet, heeft waarschijnlijk een aantal vragen. Logisch, want er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je een garagepoort wil (laten) plaatsen. Een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

Ga voor een betrouwbaar merk

Ongeacht welk type poort je wil plaatsen, ga altijd in zee met een betrouwbaar merk. De kwaliteit en veiligheid van je poort zijn immers twee belangrijke pijlers, die ook impact hebben op de levensduur ervan.
Met Hörmann kan je op beide oren slapen. Zij zitten al meer dan 60 jaar in het vak.

Hou rekening met de afmetingen

De ene poort is de andere niet. Hou daarom zeker rekening met de afmetingen van de ruimte waar jouw nieuwe poort moet komen. Afhankelijk van welk type je kiest, moet er meer of minder montageruimte voorzien worden. Zo heb je bij een verticale sectionaalpoort boven de opening nog zo’n 20 cm nodig en bovendien mogen er geen obstakels in de weg hangen zoals lampen of opbergboxen. Laat de ruimte opmeten door ons en bespreek samen de mogelijkheden.

moderne garagepoort TimmermanGa voor veiligheid

Een garagepoort moet je op verschillende vlakken veiligheid bieden. Ongewenste gasten, die wil je uiteraard buitenhouden. Kies daarom voor een poort die goed bestand is tegen inbraak, ook wanneer de stroom uitvalt. Hou ook rekening met de veiligheid tijdens het openen en sluiten van de poort. Als er een object of persoon in de weg staat, wil je natuurlijk dat je poort automatisch stopt om ongelukken te voorkomen.

 

Denk aan de isolatie

Nu we geconfronteerd werden met de energiecrisis en het milieu het steeds zwaarder te verduren heeft, is het interessant om in te zetten op kwalitatieve isolatie. Ja, zelfs in je garage. Het is de plek bij uitstek waar veel warmte verloren gaat. Plaats je een poort die voorzien is van degelijke isolatie, dan verlies je ‘s winters geen warmte en blijft het in de zomer aangenaam koel in huis. Daarnaast druk je ook de kosten en draag je je steentje bij aan het milieu.

Laat je poort installeren door een vakman

De knoop doorgehakt over welke garagepoort je wil aanschaffen? Top! Eens de poort klaar is voor levering, laat je ze best plaatsen door ons plaatsen. Zelfs een ervaren doe-het-zelver is niet vertrouwd met de eigenschappen van de verschillende beschikbare poorten op de markt. Om fouten bij de montage tegen te gaan en zo de levensduur van de poort te verlengen, vertrouw je beter op een vakman.

Koop toebehoren altijd bij de verdeler

Wie extra kosten wil drukken, denkt er misschien aan om bepaalde toebehoren voor zijn poort online aan te kopen. Dat is meestal geen goed idee. Deze systemen zijn in eerste instantie niet compatibel met eender welke poort. Het zou dus goed kunnen dat een handzender die je online bestelde niet eens werkt voor jouw poort. Daarnaast gaat het ook om veiligheid. Toebehoren die niet gefabriceerd zijn door de poortenbouwer zelf, zijn vaak minder kwalitatief. Ze kunnen storingen veroorzaken die moeilijk op te lossen zijn. Bovendien maak je het zo gemakkelijker voor indringers om in te breken. Koop daarom je handzenders, codeklaviers en andere toebehoren steeds aan bij je vertrouwde verdeler.