Home > Waarom rolluiken?

Waarom rolluiken?

Beveilig uw huis tegen inbraak met rolluiken

Een veilig huis, het is belangrijker dan we denken. Volgens de statistieken van de Federale Politie zijn er gemiddeld 72 152 woninginbraken per jaar geteld in de laatste 5 jaar. Het is dus hoogdringend om uw huis extra te beveiligen tegen ongewenste bezoekers.

Ook privacy is in deze moderne tijd een schaars gegeven geworden. We willen allemaal dat kleine beetje privacy die we nog hebben krampachtig beschermen.

Een betrouwbare oplossing voor deze problemen is de plaatsing van rolluiken. Rolluiken hebben een inbraakwerende werking, en het geeft u een veilig gevoel te weten dat uw huis volledig inbraakvrij is. Zo geeft u pottenkijkers geen kans meer en is uw huis op en top veilig.

Dus om uw huis extra te beveiligen tegen ongewenste gasten en het dat tikkeltje aangenamer te maken in huis zijn rolluiken zeker de te overwegen optie.

Praktisch

Naast beveiliging hebben rolluiken op zich veel praktische functionaliteiten die uw woning aangenaam maken. Rolluiken hebben een isolerende werking. ’s Zomers houdt het de hitte mooi buiten zodat u binnen steeds de koele aangename temperatuur bewaard. De voorwaarde hiervoor is uiteraard dat de rolluiken op een degelijke manier geplaatst worden. Om die reden introduceert Timmerman de NoviRoll®, een systeem dat perfect geïsoleerd en winddicht is.

Dat geldt trouwens ook voor het licht. Door het gebruik van rolluiken heeft u de volledige controle over de natuurlijke lichtinval, u controleert zelf hoeveel licht u doorlaat in uw woning. Rolluiken zijn ook steeds gebruiksvriendelijker. U kiest zelf of u uw rolluiken manueel of elektrisch wil bedienen.

De hoge isolatiewaarde van rolluiken heeft niet alleen invloed op de temperatuur en de natuurlijke lichtinval maar ook op het lawaai van buitenaf. We kunnen zelfs stellen dat rolluiken als geluidswering kunnen optreden door de aanvullende geluidsdichte functie.

Rolluiken als sfeermaker

Een veilig gevoel in uw huis is de eerste stap naar een echte thuis. Laat het licht buiten voor wat het is en creëer een knusse woonruimte waar kaarsjes de sfeer zetten. Die complete duisternis heeft best veel voordelen.
Ook de nachtrust komt erdoor ten goede, dankzij de constante donkerheid kunnen wij ongestoord genieten van onze slaap.

Een rolluik is tegenwoordig niet zomaar een rolluik meer. Er zijn reeds enkele types van rolluiken op de markt en er is voor elke vorm van bouwen en verbouwen een ideale soort rolluik die voor uw woning van toepassing is. Maar wanneer kiest u welke rolluiken?

Nieuwbouw woning: Inbouwrolluiken

  • Volledig ingebouwd.
  • Start bij planopmaak van uw huis.
  • Rolluikkast aan de binnenkant van uw venster.

Grote renovatie: Opbouwrolluiken

  • Geen voorgaande voorziening rolluiken.
  • Bij vervanging ramen.
  • Raam en opbouwrolluik.

Kleine renovatie: Voorzetrolluiken

  • Geen vervanging van ramen nodig.
  • Monteren zonder enige aanpassing.
  • Eenvoudige montage.