Voordelen PVC ramen

Thermische isolatie van PVC ramen

Kunststof ramen scoren heel goed op gebied van isolatie omdat kunststof op zich de warmte minder snel geleid. Het standaard Softline-raamprofiel van Timmerman is opgebouwd uit maar liefst 7-kamers. Hierdoor ligt de Uf-waarde (isolatiewaarde van het profiel) net zo laag als die van superisolerende beglazing! Naast een buiten- en een binnendichting wordt ook een zware middendichting voorzien. In combinatie met een goede afwatering van het profiel, garanderen deze dichtingen een betere isolatie van uw profiel en zorgen ze voor een goede water-en winddichtheid.

Akoestische isolatie van PVC ramen

Timmerman pvc ramen zijn steeds voorzien van een buiten-en een binnendichting en een zware middendichting. Deze elementen, samen met de gekozen beglazing, bepalen grotendeels de akoestische eigenschappen van uw raam. Maar ook het luchtdicht plaatsen van het buitenschrijnwerk draagt hiertoe bij.

Wind- en waterdichtheid van PVC ramen

Timmerman ramen worden op regelmatige basis getest op deze heel belangrijke aspecten. De combinatie van 3 dichtingen en een goede ontwatering zorgen ervoor dat uw ramen doen wat ze moeten doen: de warmte binnenhouden en de kou en het water buiten.

Veiligheid van PVC ramen

Mede dankzij het standaard inbraakwerend beslag voldoen Timmerman ramen aan de strengste veiligheidseisen. Dit inbraakwerend beslag is énerzijds opgebouwd uit nokken in de vorm van een paddenstoel rondom rond ieder opengaand deel. Deze nokken passen in veiligheidssluitpunten (telkens één onder en één boven). De combinatie van de twee zorgt ervoor dat de vleugel – het opengaand deel – niet uit het vaste kader kan geheven worden. De raamkruk kan eventueel ook optioneel uitgevoerd worden met een cilinder : een eenvoudige maar heel efficiënte oplossing.

Meer over het beveiligen van ramen vind je hier

 

realisatie toegelicht cta groepsfoto

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.
Ik krijg graag advies
timmerman