Waarom aluminium ramen?

Thermische isolatie

Het aanbod van profielen en glassoorten op de markt is dermate groot dat de juiste keuze maken een moeilijke opgave is. Eén van de zaken waar u zeker moet op letten is de isolatiewaarde (Uf-waarde = isolatie van het profiel – Uw-waarde = de gecombineerde waarde van profiel en glas). Hoe lager deze waarde, hoe beter het profiel isoleert.
Timmerman levert een modulair systeem waarbij de U-waarde kan verschillen naargelang er een opgeschuimde of niet opgeschuimde versie gekozen wordt. Bovendien staat op de offerte steeds duidelijk de isolatiewaarde in combinatie met het glas vermeld. Uw garantie voor correcte informatie!

Akoestische isolatie

Timmerman ramen zijn steeds voorzien van een buiten-en een binnendichting en een zware thermische middendichting. Deze elementen, samen met de gekozen beglazing, bepalen grotendeels de akoestische eigenschappen van uw raam. Maar ook het luchtdicht plaatsen van het buitenschrijnwerk draagt hiertoe bij.

Veiligheid

Mede dankzij het standaard inbraakwerend beslag voldoen Timmerman ramen aan de strengste veiligheidseisen.
Dat inbraakwerend beslag is énerzijds opgebouwd uit nokken in de vorm van een paddenstoel boven en onderaan ieder opengaand deel. Deze nokken passen in veiligheidssluitpunten. De combinatie van de twee zorgt ervoor dat de vleugel – het opengaand deel – niet uit het vaste kader kan geheven worden bij vb. een inbraakpoging. De raamkruk kan eventueel ook optioneel uitgevoerd worden met een cilinder: een eenvoudige maar heel efficiënte oplossing.

 

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!

Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten en de klanten van onze klanten. Hebt u vragen over ramen, deuren, rolluiken of poorten? Neem gerust contact op.
Ik krijg graag advies
timmerman