Home > Blog > Sluit je terras in stijl af
luiken

Sluit je terras in stijl af

  • 25/11/2021

Sinds de coronapandemie willen we allemaal graag meer van onze tuin genieten. Maar hoe haal je het beste van je tuin helemaal naar binnen? Schuiframen zijn erg handig, maar Timmerman biedt ook vouwwanden aan waarmee je een volledige doorgang creëert van en naar je tuin.

Hoe werken vouwwanden?

Dankzij vouwwanden, of harmonicadeuren, heb je vanuit je huis een optimaal contact met je tuin. De wanden bestaan uit afzonderlijke elementen die je volledig openschuift. Zo vormen binnen en buiten één optimaal geheel. Dat is meteen het grootste voordeel van een vouwwand tegenover een hefschuifraam, waarbij altijd een stuk glas vast blijft staan.

witte vouwwanden bekeken van de binnenkant van het huis

De vouwwanden van Timmerman draaien zowel naar buiten als naar buiten open en hebben handige deurelementen. Er staat immers een kruk aan de buiten-en de binnenzijde zodat jij je wand probleemloos openschuift. Per wand kunnen we van 2 tot 8 vleugels voorzien met een breedte van minimaal 700 mm tot maximaal 1000 mm. De vleugelhoogte is beperkt tot 2500 mm terwijl het gewicht beperkt is tot 100 kg per vleugel.

Om de afwerking helemaal te personaliseren kan de onderregel kan op verschillende manieren afgewerkt en eventueel verzonken worden. Het systeem is opgebouwd uit een thermisch onderbroken 3 kamerprofiel met een bouwdiepte van 75 mm.

Vouwwanden gebruikt bij een taverne

Wil je graag je eigen vouwwand? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze Timmerman Space en we helpen je met veel plezier verder.