Home > Blog > Laat de zon in je hart, maar niet in huis
luiken

Laat de zon in je hart, maar niet in huis

  • 11/06/2020

Ah, de zon! Niets is heerlijker dan op een zomerse namiddag luilekker in de tuin van de zon genieten. En ook in de winter doen die weinige zonnestralen af en toe deugd tussen al de koude door. Zonlicht is immers een belangrijke bron van vitamine D, maar in de zomer kan de temperatuur in huis wel serieus oplopen. Om dat te vermijden biedt Timmerman verschillende soorten zonweringen aan. Hieronder maken we je wegwijs in de verschillende opties.

Screens

Een screen is een zonwering in textiel die voor je ramen geplaatst wordt. De bedoeling ervan is dat ze de zonnewarmte tegenhouden voordat ze in contact komt met het glasoppervlak en dus ook je huis binnenkomt. Als grootste voordeel zijn screens transparant. Je krijgt dus nog steeds voldoende licht binnen maar hebt geen onaangename reflecties in tv-of computerschermen.

De screens die je via Timmerman koopt, zijn gemaakt door het kwaliteitsmerk Renson. Voor de plaatsing hou je steeds zeker 13cm over boven je ramen om genoeg plaats te hebben voor de screenkast. We zorgen er ook steeds voor dat de aluminium profielen van de screen (kast, onderste lat en geleiders)  in dezelfde kleur worden geleverd als je ramen. Ook voor de kleur en lichtdoorlatendheid van het doek zijn er meer dan genoeg keuzemogelijkheden.

Ramen met screens en zonweringen bedekt

Zonwerende beglazing

Je kan bij Timmerman ook kiezen voor zonwerende beglazing. Er zijn twee opties: ofwel ga je voor 4-seizoensbeglazing, ofwel kies je heldere, zonwerende beglazing, beiden met een goede isolatiewaarde. Een interessante optie voor zonwerende beglazing is de Thermobel Energy van AGC, die Timmerman verdeelt. Dat is een voorbeeld van zeer goed isolerend glas dat ook zonwerend is. Je combineert het met dubbel of driedubbel glas en het is de ideale milieuvriendelijke en economische oplossing. Het glas heeft immers een lage zontoetredingsfactor van 42%. Dat betekent dat op een warme dag meer dan de helft van de zonnewarmte buiten blijft terwijl je wel nog meer dan genoeg licht binnenlaat.

 

Rolluiken

Als laatste zijn ook rolluiken zeer efficiënt om de hitte op warme dagen buiten te houden. De NoviRoll rolluiken van Timmerman zijn bijvoorbeeld perfect geïsoleerd. Zo hou je op warme zomerdagen de hitte buiten en blijft het heerlijk fris in huis. Het nadeel van rolluiken is uiteraard wel dat ze ook het licht buitenhouden als je ze volledig aflaat.  Je kan er echter ook voor kiezen om ze niet helemaal naar beneden te laten. Bij Timmerman-rolluiken zijn immers de helft van de lamellen voorzien van kijkgaatjes waardoor er toch nog wat daglicht binnenkomt.

Vragen of interesse? Wij helpen je graag verder! Maak een afspraak voor een bezoek aan onze Timmerman Space waar je graag met raad en daad bijstaan.