Home > Blog > Beveiligen van ramen? Wij geven hier enkele tips.
luiken

Beveiligen van ramen? Wij geven hier enkele tips.

  • 20/12/2018

Het einde van het jaar nadert en we genieten bijna van de feestdagen en een welverdiend verlof.  Misschien ga je een avondje stappen of vertrek je binnenkort op skireis. Maar terwijl blijft je huis onbewaakt achter. Wees daarom goed voorbereid en geef de dieven geen kans. Wij geven je graag enkele tips hoe je alvast je ramen het best kan beveiligen.

dief inbreekt door een raam

 

Wat zijn de zwakke punten van je raam?

Indien de inbreker door het venster komt, zal hij eerder het raamkozijn forceren dan het glas breken.  Glas breken maakt namelijk veel meer lawaai. Desondanks is het belangrijk om geen risico’s te nemen en beide zwakke punten zo goed mogelijk uit te schakelen.

 

Optimale beveiliging tijdens het plaatsen of renoveren van je raamwerk.

Indien je nieuwe ramen plaatst of je huidige ramen vervangt, kies dan voor een professional die kennis heeft van zaken en die het raamkozijn stevig aan het metselwerk bevestigt. Houd tijdens je keuze voor beglazing in gedachten dat gelaagd dubbel glas het veiligste is tegen diefstal. Deze bestaat namelijk uit verschillende glaslagen waartussen één of meerdere veiligheidsfolies zitten.

 

Extra beveiliging door externe hulpmiddelen.

Ben je tevreden van je huidig raamwerk, maar wil je het nòg beter beveiligen? Kies dan eventueel voor externe hulpmiddelen. We sommen de belangrijkste voor je op:

– Door dievenklauwen of veiligheidsscharnieren te plaatsen, voorkom je dat de inbreker de pennen verwijdert en zo het afgesloten raam uit de raamscharnieren licht.

Raamgrendels vergrendelen automatisch je raam als je het sluit. Je kan het raam in meerdere standen (meestal 3) open zetten. Met een sleutel kan je het raam weer volledig openen.

– Met de installatie van een afsluitbare klink vergrendel of blokkeer je de bestaande sluiting van het raam. De klinken met een slot hebben een cilinder met een sleutel die in open of gesloten stand het openen van het raam voorkomt, ook indien de inbreker het glas stukslaat.

– Je kan veiligheidsfolie aanbrengen langs de binnenkant op het glas. Dit zal het glas samenhouden als een inbreker het probeert stuk te slaan.

– Een espagnoletslot vergrendelt ramen aan de binnenkant. Dit slot bestaat uit een stang en een hefboom die de stang in de boven- en onderkant van het raam duwt. Het raam is dus op twee plaatsen gesloten.

– Bij kleine ramen die je zelden opent, bijvoorbeeld in de kelder, kan een metalen rooster inbrekers ontmoedigen.

– Schuiframen kan je extra beveiligen door een schuifpuibalk tussen de schuivende ramen te plaatsen. Een stok onder in de rail leggen is niet voldoende inbraakwerend.

– Een voorzetrolluik werkt niet alleen verduisterend, zonwerend en isolerend, maar ook diefstalvertragend.

Twijfel je nog aan de veiligheid van je raamwerk? Timmerman ramen en deuren voorziet met het ‘Safety Pack’ heel wat inbraakwerend of -vertragend materiaal

Timmerman Safety Pack:
• Plaatsing van een raamkruk met cilinder
• Plaatsing inbraakvertragende beglazing
• Vervanging van de tegenplaatjes en nokken door inbraakwerend beslag

Neem gerust contact op met ons.