Home > Blog > Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen
luiken

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

  • 12/02/2020

Welke schuiframen geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur?

Inderdaad, schuiframen. Als ze dicht zijn zie je ze niet, als ze open staan nog minder. Ze zorgen niet voor plaatsverlies buiten en binnen en kunnen perfect voorzien worden van vliegramen. Geen “deur” die openstaat en ruimte inneemt. Schuiframen zijn de meest esthetische oplossing als het over ramen gaat die uitgeven op de tuin of omgeving. In strakke moderne woningen, maar ook in klassiekere huizen.

Het aluminium van tegenwoordig is een geweldig materiaal. Het kan namelijk niet kromtrekken, roesten of barsten, het is gemakkelijk in onderhoud en ongevoelig voor zonlicht. Ideaal om prachtige schuiframen mee te maken.

Aluminium schuiframen met vliegraam

Keuze aan kleuren of… anodiseren

Je kunt de schuiframen van Timmerman krijgen in alle mogelijke kleuren matte of glanzende poederlak. Tegenwoordig is vooral structuurlak in trek. Dat heeft een matte, korrelige afwerking die zeer krasbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Anodiseren kan ook, dan brengen ze een laag aan die tien keer harder en dikker is dan normaal. Die werken ze dan af in een lichtgrijze aluminiumkleur.

Open schuifraam

Het zit hem in de details

Net omdat ze zo discreet zijn is de uitvoering en de technische opbouw des te belangrijker. Je hebt ze in zowat elke uitvoering die je je kunt voorstellen: twee-, drie- of vierdelig, mooi symmetrisch of net helemaal asymmetrisch. Daarbij is het schuivende gedeelte smaller dan het vaste of met verschillende schuivende gedeelten.

Timmerman produceert enkel hefschuiframen. Zo worden de loopwielen niet belast als het raam dicht is, waardoor ze altijd perfect blijven schuiven. De hefschuiframen hebben ook rubberen dichtingen, waardoor ze perfect lucht- en waterdicht zijn.

Zelfs onderaan zijn ze bijna onzichtbaar

De hefschuiframen kunnen tot 5 cm diep ingewerkt worden in de vloer. Je mag OP onze schuiframen vallen maar we hebben liever niet dat je erover valt…

Contacteer ons voor meer info. We geven je graag advies.