Home > Blog > Aluminium biedt tal van kleurmogelijkheden
luiken

Aluminium biedt tal van kleurmogelijkheden

  • 15/03/2023

Wil je je woning een persoonlijke touch geven, maar je weet niet welke kleur te kiezen voor je ramen en deuren? Bij Timmerman begrijpen we jouw twijfels. De juiste kleurkeuze maken bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je gevel. Kies je voor aluminium als materiaal voor je buitenschrijnwerk, dan heb je al meteen het voordeel dat je kan kiezen uit tal van kleuropties, van tijdloos tot ultramodern.

De kleuropties zijn quasi onbeperkt

Dankzij onze partner Heroal kunnen we een uniek kleurengamma aanbieden voor buitenschrijnwerk in aluminium. Dat is onder meer te danken aan een samenwerking met ‘Les Couleurs Le Corbusier’. Zo kunnen 63 kleuren gecombineerd worden om jouw ramen en deuren extra in de verf te zetten.

Hou je van zachte of eerder van excentrieke kleuren? Prefereer je een donkere kleur, of heb je liever een lichtere tint? Bij Timmerman geven we je alvast graag de tip mee om eerst en vooral te kijken naar de gevel. Stel jezelf de vraag welke kleur je gevel compleet maakt.

 

 

Een goed advies: speel met contrasten

Bij een woning met een gevel in een lichtere tint, kunnen donkere raamkozijnen deze accentueren en een mooi contrast bieden. Zwart is een van de meest populaire kleuren van de afgelopen jaren. Zwart is subtiel, en geeft je woning een elegante uitstraling.

Sta daarnaast ook even stil bij je interieur. Vaak wordt de kleurkeuze enkel afgestemd op de buitengevel, maar je ramen kunnen ook je interieur een extra boost geven. Wil je je kamer graag groter laten lijken, dan is een licht profiel ideaal. Of kies je liever voor een kleur die in dezelfde lijn ligt als je binnenmuren, het kan allemaal.

Denk best ook even na over de lichtinval op en in de woning. Sommige ramen baden in het licht, terwijl andere net meer in de schaduw vertoeven. Afhankelijk van het licht kan de kleur die je kiest er helemaal anders uitzien. Witte raamprofielen kunnen bijvoorbeeld hard overkomen bij fel licht. Daarom kies je beter voor een crèmekleurige schakering. Dat oogt iets zachter.

Heb je geen idee wat past bij jouw woning? Maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken of vraag advies aan een van onze experten! Timmerman helpt je graag verder.