RAMEN > PVC > Ventilatieroosters

Ventilatieroosters

Bij de bouw of de renovatie van een nieuwe woning, krijgt u te maken met de nieuwe wetgeving omtrent ventilatie. De regels zijn vastgelegd in het EPB-verslag (energie, prestatie en binnenklimaat). Woningen worden steeds beter luchtdicht afgewerkt en steeds beter geïsoleerd. Naast isolatie is ventilatie daarom ook onontbeerlijk.

Elke nieuwbouwwoning zou moeten voorzien zijn van een ventilatiesysteem waarmee u 3,6 m3/h/m2 vloeroppervlak, kunt toevoeren en afvoeren. Als u kiest voor ventilatiesysteem C met een natuurlijke toevoer en een mechanische afvoer, dan is een plaatsing van ventilatieroosters op de ramen van de droge ruimten zoals living, slaapkamers, bureau, speelkamer… verplicht. Bij de ramen van vochtige ruimtes zoals keuken badkamer en toilet is dit niet nodig. Ook wanneer er ramen vervangen worden bij renovatie is een plaatsing van ventilatieroosters in de droge ruimtes aan te raden en verplicht bij het aanvragen van een renovatiepremie.

Invisivent: Renson heeft een bijna onzichtbaar ventilatierooster waarbij de luchtstroom wordt geregeld door een zelfregelende klep, die automatisch reageert op drukverschillen en windsterkte. Hierbij ervaart u geen tocht en wordt de koude luchtstroom langs het plafond geleid. Zo worden de koude en de warme lucht samengebracht. De binnenklep van het ventilatierooster heeft verschillende standen en kan manueel bediend worden. Het rooster wordt boven het raam gemonteerd waarbij er enkel aan de buitenzijde een ventilatiesleuf zichtbaar is. De invisivent bestaat in verschillende bouwdieptes waardoor het perfect te gebruiken is op alle types ramen. Het gamma garandeert  een energetisch en thermisch comfort in diverse akoestische uitvoeringen.

Naast de Invisivent zijn nog diverse uitvoeringen mogelijk voor montage op het glas (zie brochures).

Download hier onze folder