ROLLUIKEN > INBOUW > Automatisatie inbouw

Automatisatie inbouw

Om uw rolluiken extra te beveiligen en nog gebruiksvriendelijker te maken, kunt u ze gaan automatiseren. Bovendien verlengen rolluikmotoren de levensduur van uw rolluik. Timmerman biedt een waaier aan mogelijkheden. Naast een manuele bediening met een schakelaar is er eveneens radiogestuurde versie mogelijk.

Inbouwrolluiken worden standaard voorzien van een Selve SP-motor; een mechanische universele uitvoering. Het nieuwste gamma radiogestuurde motoren zijn de IO-types van Somfy. Deze buismotoren hebben een ingebouwde IO-homecontrol radio-ontvanger. Deze technologie is speciaal geschikt voor afstandsbediening via een smartphone. Met de TaHoma box vereenvoudigt u de besturing van alle aangesloten rolluiken, zonwering, verlichting… Voor opbouw- en voorzetrolluiken wordt eveneens gewerkt met een elektronische rolluikmotor (Selve SES) met een inbraakwerend ophangingsysteem. Het optillen van een rolluik is hierbij niet meer mogelijk. Als optie kan men ook de radiogestuurde versie verkrijgen.

Bedieningsmogelijkheden
Hier bestaan tal van mogelijkheden : 1-, 5- of 10-kanaalszenders voor de bediening van rolluiken alleen en in groep, zenders met een tijdsklok, zon-en windsensoren, … Bel ons of uw schrijnwerker gerust om advies te vragen.

Vanaf welke breedte kan een motor geplaatst worden ?
Inbouwrolluiken kunnen vanaf 498 mm kastbreedte voorzien worden van een motor.

Bezoek hier de website van onze leveranciers: