Home > Blog > Luiken of rolluiken?
luiken

Luiken of rolluiken?

  • 20/07/2022

Kies ik voor rolluiken of draaibare luiken?

Totale verduistering, hogere inbraakbeveiliging, meer privacy en een betere isolatie: (rol)luiken hoeven hun nut niet meer te bewijzen. Of het nu gaat om rolluiken of draaibare luiken, beide vormen een onmisbare afwerking van je woning. Zeker met de zomer in het vooruitzicht is hun isolerende werking meer dan welkom. Welke luiken bestaan er allemaal en hoe maak je de juiste keuze?

Rolluiken als vaste waarde van je woning

Rolluiken passen uitstekend bij hedendaagse gevels, we zien ze dan ook terugkomen bij heel wat moderne woningen. Bovendien hoef je ze tegenwoordig niet langer manueel omhoog en omlaag te sleuren. Met één druk op de knop wordt de klus voor jou geklaard. Je kunt ze zelfs aansturen met je smartphone.

Rolluiken vind je in allerlei soorten en maten. Bij Timmerman vind je vier categorieën. Onze traditionele rolluiken, ook wel inbouwrolluiken genoemd, worden geplaatst in een nieuwbouwwoning of bij een zeer ingrijpende renovatie. Boven het raam wordt er een opening gelaten zodat het rolluik volledig kan worden weggewerkt. Je legt dus best je keuze vast voor je start met bouwen.

 

Waren er oorspronkelijk geen rolluiken voorzien? Geen probleem. Voorzetrolluiken en opbouwrolluiken kunnen perfect achteraf toegevoegd worden. Voorzetrolluiken kunnen zonder enige aanpassing op de gevel geplaatst worden. De kast en geleiders bestaan uit aluminium waardoor ze perfect aangepast kunnen worden aan de kleur van je ramen en deuren. Daarnaast zijn er ook opbouwrolluiken die geplaatst kunnen worden op het moment dat je ramen aan vervanging toe zijn.

 

 

 

 

Tot slot hebben we bij Timmerman ook onze eigen rolluik ontwikkeld: Noviroll. Dankzij de speciale opbouw is deze inbouwrolluik winddicht en EPB-aanvaard. Daarnaast is Noviroll uiterst geschikt voor rolluiken met grote afmetingen. Tot een breedte van maar liefst 3,2 meter en een hoogte van 2,4 meter, kunnen de rolluiken gerealiseerd worden in een gesloten kastsysteem.

 

 

Draaibare luiken geven je woning karakter

Waar rolluiken bijna niet meer weg te denken zijn, vinden we draaibare luiken nog zelden in nieuwbouwprojecten. Toch winnen ze de laatste jaren opnieuw aan populariteit. De reden daarvan? Ze geven je woning een warme uitstraling en een uniek karakter.

De houten klapluiken die ons doen denken aan de typische Vlaamse fermettestijl, zijn al lang verleden tijd. Tegenwoordig zijn er veel elegante luiken op de markt die weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zorgen voor een bijzondere lichtinval en vormen een stijlvolle finishing touch.

Bij Timmerman hebben we een uiteenlopend gamma aan pvc en aluminium luiken. Heb je graag een effen luik? Of toch net die typische lamellen? Van traditioneel tot modern, het kan allemaal. Het materiaal, de afwerking en de kleur kan je volledig aanpassen aan de sfeer die je woning uitstraalt of aan de afwerking van je ramen.

Zowel rolluiken als draaibare luiken hebben heel wat voordelen. Wat je kiest hangt volledig af van jouw wensen en de stijl die past bij je woning. Had je graag meer advies over de verschillende mogelijkheden? Of heb je nog verdere vragen? Neem contact met ons op via de website of maak een afspraak om onze toonzaal te bezoeken via www.timmerman.be/nl/showroom of op het nummer 050/71.26.81.