Home > Blog > Landelijk vs modern
luiken

Landelijk vs modern

  • 14/04/2017

De keuze van uw ramen. Het is belangrijker dan u denkt. Het profiel van uw ramen is een cruciaal onderdeel van uw afgewerkte woning. Of u nu kiest voor pvc-ramen of voor aluminium ramen, de kleurenopties zijn zeer uitgebreid. Die keuze is soms moeilijk. Daarom helpen wij bij Timmerman u graag een handje.

Wanneer we denken aan een landelijke stijl van ramen, denken we meestal aan een houten omkadering van onze vensters. Tegenwoordig kunnen we met pvc én aluminium dezelfde look creëren. Op die manier geniet u van alle voordelen die pvc en aluminium te bieden hebben en kunt u uw persoonlijke stijl volledig in uw woning integreren.

Landelijk

Dankzij de verschillende kleurenopties zijn er vele stijlen mogelijk met zowel pvc-ramen als aluminium ramen. De keuze voor pvc-ramen past perfect in het landelijke plaatje. U kunt bijvoorbeeld voor een generfde gebroken witte kleur kiezen om zo die houten en landelijke stijl over te brengen in uw woning. Of kiest u liever voor een rustieke-of lichte eik kleur om uw ramen die landelijke touch te geven.

 Kiezen voor pvc-ramen is kiezen voor flexibiliteit in kleur & stijl.

Modern

Aluminium ramen hebben op zich al een strakke uitstraling. De standaard alu-ramen passen al perfect in het moderne woonconcept. U kunt kiezen voor een behandeling waarbij de raamprofielen worden geanodiseerd. De natuurlijke laag van het aluminium wordt hierbij vervangen door een extra dikke beschermlaag. Hierdoor wordt het aluminium krasvrij en zeer eenvoudig te onderhouden. En behoudt u zo de natuurlijke en matte kleur van het aluminium.

Bij zowel aluminium ramen als pvc-ramen zijn de mogelijkheden eindeloos. De tijd dat de kleuren beperkt waren is voorgoed voorbij. De kleurenopties zijn voor beide voorbeelden zo uitgebreid dat alle stijlen kunnen aangemeten worden. Van een effen matte stijl tot een gelakt houten uitzicht met of zonder retroprofielen.